O meni

Ciao svima, ja sam Valentina.

Dolazim iz Šibenika, grada velikih izumitelja, umjetnika, bonvivana, sportaša, i moralnih vertikala. Iako sam adrese mijenjala više puta kroz pet zemalja, iz Dalmacije nikada nisam zapravo otišla. More mi je svemir. I sve, i mir.

Po struci magistrica pravnih znanosti, radno iskustvo započela sam u međunarodnom pravu i politici, a nastavila u ICT sektoru i projektnom menadžmentu. Osim formalnog uredskog zaposlenja, povremeno djelujem kao slobodni umjetnik/freelancer na polju kreiranja sadržaja za web stranice i društvene mreže u niši turizma, putovanja i brendiranja destinacija.

Životni balans održavam trčanjem i plivanjem, a u slobodno vrijeme se bavim windsurfingom i skijanjem. Iznimno cijenim outdoor aktivnosti, ali i umjetnost, ponajviše pisanu riječ. I to s obje strane – čitateljske i autorske.

Pišem otkad znam za sebe; kratke priče i osvrte, dnevnik nakon jutarnje yoge, razne dijaloge prije spavanja, opise ispod IG fotografija, duge poruke koje šaljem bližnjima, i još duže mailove koje ne šaljem nikome. Od 2016. godine vodim travel blog i kao putopisna dopisnica surađujem s punkufer.hr. S erom korone na blogu počinjem širiti nišu autorskih objava.

U svojim zapisima najviše se bavim prirodom i pojedincem, te kulturološko-socijalnim dimenzijama njihovog međusobnog odnosa. Želja mi je da tekstove obojim poetikom i stručnim znanjima, te da u čitatelja potaknem empatiju, razumijevanje i samosvijest (o dobrom i lošem). Kako za okolinu, tako i za samoga sebe.