About V.

Ciao, ja sam Valentina, a ovo je moj đir. Naime, Vebeway je isto što i Frenkijev My Way, ali moj pa s mojim inicijalima na početku.

Po struci sam magistrica pravnih znanosti s radnim iskustvom u visokoj politici, veoma zainteresirana za međunarodne odnose i globalnu sigurnost.

No, po rođenju sam filozofski um s pjesničkom dušom, a po životnom opredijeljenju beskompromisna štovateljica prirode. Velika sam ljubiteljica pisane riječi, u aktivnom (kao spisateljica) i pasivnom (kao čitateljica) smislu.

Posljednjih nekoliko godina imam najmanje tri adrese: jedna je uvijek rodni grad, druga partnerski dom, a treća promjenjivo profesionalno boravište. Ipak, na koju god mi od njih stiže pošta, građanka sam svijeta te neizlječiva Šibenčanka.  Zato za sebe volim reći da sam skitnica dubokog korijenja.

Vjerujem da je pravo svakog čovjeka sloboda, ograničena samo i isključivo istim takvim pravom drugoga. Ne vjerujem u ekstreme ni na kojem polju života. Trčanje i yoga eskapizmi su moji svagdašnji, a windsurfing i kitesurfing pouzdani terapeuti. More mi je sve, dalmatinsko sam dite i volim buru. Velika želja mi je posjetiti Kamčatku na samom kraju Rusije. Divljina (posebno hladna) snažno me privlači, no lagano se snalazim i u stakleno-betonskim džunglama diljem svijeta.

Kao putopisna dopisnica surađujem s punkufer.hr već nekoliko godina, a moje tekstove dijelili su i drugi portali. Osim formalnog uredskog zaposlenja, djelujem kao slobodni umjetnik/freelancer na polju kreiranja sadržaja za web stranice i društvene mreže u niši turizma, putovanja i brendiranja destinacija.

Ovaj pin na mapi inernetskih bespuća nešto je između osobnog dnevnika i putopisne kronike. Ovdje su kilometri afrodizijak inspiraciji, a sve je ostalo surovi realitet. Možda nećete do kraja upoznati moju intimu, ali nećete ni samo sterilno čitati o destinacijama. Vjerojatno je – i nadam se – da ćete htjeti još.

Dobrodošli u My Way, #vebeway!

IG: @valentina_beg
FB: Vebeway – a/way with VB


Svi stavovi izraženi u tekstovima su osobno stajalište autora.

Osim u izričito navedenim slučajevima, svi materijali na ovom blogu vlasništvo su autorice bloga kojoj u cijelosti pripadaju autorska prava od istih.

Sve preporuke, opaske, komentari i misli osobni su stavovi, te su kao takvi otvoreni argumentiranim diskusijama. Vrijeđanje, diskriminacija po bilo kojoj osnovi, govori mržnje, te bilo kakve negativnosti slične vrste na ovom se blogu neće tolerirati i bit će odmah uklonjeni.

Ostali komentari, kritike i/ili komplimenti, dobrodošli su i poželjni, te vas pozivam na aktivno čitanje i radujem se našem daljnjem druženju!

~~~

All views expressed in the text are personal.

All writings and photography on this blog, unless stated otherwise, are property of the author of © Vebeway – a/way with VB.

Recommendations and tips, commentaries, remarks, and thoughts are personal and open for argumentative discussions. Insults, discrimination on any grounds, hate speech, and similar negativity will not be tolerated and will be banned immediately.

As for other feedback, compliments and/or criticism, I encourage it and call upon all of you to engage as active readers. I am looking forward to our future socializing!

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: